Woensdag 2 augustus

Onze wekker stond vandaag op uitslapen, dat was heerlijk! Iedereen heeft heerlijk geslapen in de mooie lodges met prachtige uitzicht op Lake Malawi. Om 9 uur hadden we het ontbijt. Voordat we gingen ontbijten zingen we eerst voor een jarige in ons midden. 



Het ontbijt was lekker, maar de apen die rondlopen houden alles nauwlettend in de gaten. De suikerpot hebben ze omgegooid op een tafel en daar genieten ze heerlijk van. Bij één iemand werd een heel pak koekjes afgepakt. Na het ontbijten hadden we even tijd voor ons zelf, sommige gingen even het dorpje in om wat souvenirtjes te kopen. Rond 11 uur moesten we verzamelen voor een boottocht op het meer. Drie Malawianen besturen de boot. We varen een klein stukje en je ziet al meteen dat het meer overal voor wordt gebruikt: kleding wassen, vissen en jezelf schoonhouden. Nadat we een klein stukje gevaren hadden gingen we aan land om kennis te maken met de bereiding van verse vis. Overal ligt vis uitgestald om te worden gerookt. In de boot liggen ondertussen ook heel wat vissen voor iets heel gaafs wat we later gaan doen. 




Langs de kust zie je ook veel bootjes met spreuken er op, mooi om te zien!


Nadat we weer een poosje gevaren hadden zagen we langs de kust prachtige visarenden zitten. Daar was de vis voor bedoeld. De vis werd in het water gegooid en dat leverde spectaculaire beelden op. En van dichtbij zie je hoe prachtig deze vogels zijn en hoe goed de coördinatie van deze vogels zijn, prachtig!



Rond half 2 hebben we lekker geluncht op een eiland en daarna zijn we weer teruggevaren naar onze lodge. 

In de avond hebben we lekker buiten gegeten met mooie lampjes om ons heen. In de ochtend konden we al kiezen, wat we in de avond wilde eten, dat werd geserveerd voor ons. Nadat ons eten op was, waren er twee Malawiaanse mannen, die een djembe en een gitaar mee hadden genomen. Zij gingen prachtig voor ons zingen en spelen, daar hebben we allen van genoten. 

Verder hebben we genoten van onze laatste avond hier en begint morgen de terugreis naar de compound! 

Tot morgen! 

Groetjes, van ons allen! 

Reacties

Populaire posts van deze blog

Even voorstellen...

De heenreis naar Malawi

Zondag 16 juli