Zondag 30 juli en maandag 31 juli

Zondag 30 juli:
De laatste zondag is aangebroken... Toch een beetje een gek idee dat we volgende week weer thuis zijn. Aan de ene kant fijn, maar toch gaan we het samen zijn als groep, de kinderen van de compound en alle belevenissen wel missen. Nog even extra genieten dus!

Nadat we fijn konden uitslapen, kwam we erachter dat de stroom er nog steeds af lag, de generator draaide wel, maar werkte niet bij ons. Voordat we naar de kerk gingen deed gelukkig de stroom het weer! In de kerk werd er gepreekt over Zefanja 3 vers 12: Maar Ik zal in het midden van u doen overblijven een ellendig en arm volk. Die zullen op de Naam van de HEERE betrouwen. Met arm wordt hierin bedoeld dat je arm van Geest bent, je voelt dat het je ontbreekt aan wijsheid, je voelt dat je een "dwaas" bent en je leiding nodig hebt van Hem. Als Hij zich verbergt dan voelen zij zich ellendig (dit is een manier van God). God opent onze ogen, zodat wij zien dat wij geen "goed" hart hebben. Hij wilt dat wij op Hem vertrouwen en niet op onszelf, want daarin worden we altijd teleurgesteld. Misschien veroordelen wij onszelf wel, maar als je op Hem vertrouwt, ook als Hij Zijn aangezicht verbergt, je het niet elke dag voelt... Dan mag je opspringen van vreugde!

De preek werd afgesloten met het volgende en dat willen we ook aan u/jullie meegeven: Bid of God je ogen opent, zodat je jezelf ziet dat er niets in onszelf is waar we op kunnen vertrouwen. Dan kan je alleen nog maar op Hem vertrouwen. Als laatst de Bijbeltekst uit Romeinen 8 vers 32: Die ook Zijn eigen Zoon niet gespaard heeft, maar heeft Hem voor ons allen overgegeven, hoe zal Hij ons ook met Hem niet alle dingen schenken?

Na de kerkdienst hebben we met elkaar koffiegedronken. Daarna hebben we tot 16.00 fijne gesprekken gehad, spelletjes gedaan en Hannah en Jonathan hebben dit keer weer pannenkoeken gebakken voor de hele groep. Om 16.00 waren we weer aanwezig bij de zondagsschool. We genoten hier weer van de dominee en de kinderen. De dominee wie zo mooi en goed omgaat met de kinderen en vol passie de Bijbelverhalen overbrengt op de kinderen. En de kinderen wie zo ijverig zijn om mee te doen en hun uiterste best doen. Na de zondagsschool was het ook tijd voor afscheid. De kinderen hebben vanaf morgen namelijk vakantie en dat betekend ook dat ze tot aan begin september naar hun eigen woonomgeving gaan. De kinderen zullen wij dus alleen nog zien tijdens de weekopening morgen maar daarna niet meer. De kinderen zongen eerst een lied voor ons. Goodbye, but not forever, want op een dag zal Hij terugkomen en dan zullen we elkaar weer zien. Wat ontroerend was dit moment....

Daarna mochten ook wij nog een lied zingen voor de kinderen, eerst psalm 134 vers 3 en daarna nog het lied van Sela: een toekomst vol van hoop. Ook al hebben de kinderen hier een heel ander leven als wij in Nederland, als ze het van Hem verwachten en in Hem geloven, dan hebben ze een toekomst vol van hoop. 


Na het afscheid deelde Henk en Alida hun eigen gemaakte kleurboeken uit, wat waren de kinderen hier blij mee!



Daarna deelden we ook nog een houten tol en een leuke pen uit aan de kinderen. Staand in een rij kreeg iedereen dit cadeautje. 



Na de laatste high-five's, boksen en foto's met de kinderen gingen we weer naar het guesthouse. Een rustig avond waar iedereen al vroeg naar bed ging. Morgen hopen we dan echt weg te gaan!

Maandag 31 juli:
Vandaag ging de wekker weer om 06.00. Na een ontbijtje gingen we weer naar de weekopening. Voor ons en de kinderen de laatste keer, want zij hebben vakantie en gaan naar hun eigen familie toe. De meditatie tijdens de weekopening ging over 1 joh. 4 vers 19; Wij hebben Hem lief, omdat Hij ons eerst liefgehad heeft. We moeten altijd een open hart hebben om God te kunnen beantwoorden om Hem lief te kunnen hebben. Hij komt in ons hart, doordat Jezus is gestorven. En dat is puur genade. Wanneer God jouw liefheeft, beantwoord je deze liefde dan? Als je antwoord heb je het eeuwige leven, antwoord je niet dan ga je verloren. Als wij Hem beantwoorden kunnen we ook de anderen liefhebben. Heb jij de roep van God al beantwoord? Zo moeten we ook vandaag weggaan, en niet alleen vandaag maar ook morgen en de rest van de tijd. Ook al gaan wij van hier, Gods liefde blijft met ons meegaan

Daarna was het tijd om het huis te gaan boenen, want we gaan namelijk vandaag op vakantie! Iedereen had een corveetaak dus het huis was al snel spik en span. Nadat om 09.00 onze vertrouwde roze bus weer voorreed en we alle spullen weer hadden ingepakt konden we dan echt vertrekken! Op naar het safaripark! 

Onderweg reden door dorpjes vol met marktjes langs de kant van de weg en daarna door de mooie natuur, soms bergen soms zie je veel vlakte. De een viel in slaap, de anderen lazen een boek en weer anderen zaten gezellig te kletsen. Na 3 uurtjes kwamen we dan aan in het Liwonde National Park. Nadat we aangekomen waren zagen we gelijk al de eerste aapjes lopen! We konden gelijk aanschuiven voor onze lunch, zoals gewoonlijk was het weer kip, dit keer met aardappelpartjes. Dat was wel even fijn na zo'n lange rit. 



Nadat we lekker hadden geluncht kregen we een rondleiding over het park. Nadat iedereen wist in welk hutje hij/zij sliep konden we even snel ons installeren en toen gingen we al door voor de bootsafari. 

Wat een belevenis was dit! Eerst moesten we 5 min. Rijden met de auto voordat we bij het water waren. Het eerste stukje was nog even door heel veel groene waterplanten. Daarna kwamen we uit bij de rivier, waar we al snel een olifant langs de kant zagen staan. En daar konden we heel dichtbij komen! Met de boot lagen wij op 5 meter afstand van de olifant en konden zien hoe hij hier aan het eten en het relaxen was. Nadat de olifant wegliep gingen ook wij weer door. Toen kwamen we eerst nijlpaarden tegen in het water en daarna ook op het land.


Na een klein stukje verder gevaren te hebben zagen we krokodillen in het water en op het land! Naast de krokodillen liepen vlakbij waterbokken, bijzonder om dit zo samen te zien. 





Tijdens het varen zagen we nog meer nijlpaarden, olifanten en krokodillen. Aan het einde van de safari werden we nog even getrakteerd om 3 olifanten welke in het water stonden. Deze waren op 1 meter afstand van ons vandaan. Heel bijzonder om zo van Gods schepping te mogen en kunnen genieten. Wat is het toch mooi en bijzonder gemaakt.




Na de 2 uur durende bootsafari, konden we ons even snel opfrissen. Toen de mensen gingen opfrissen bleek ook dat we nu in Afrika zijn. Bij de jongens kamer was er namelijk een dikke muis op bezoek, deze zat heerlijk te genieten van de chocolade. Bij Janny en Gerdien was het nog een klein tandje erger. Zij vonden een aap onder hun bed welke bezig was met zijn drie-gangen diner van chips, koekjes en lolly's. 


Daarna konden wij aan het diner. Voor ons geen drie-gangen diner, maar wel een heerlijk buffet met gele rijst, vlees en groenten. Na het diner deden we samen nog spelletjes, kletsen we gezellig en zongen een aantal mensen bij het kampvuur. 

Omdat het morgen vroeg dag is ( 5 uur worden we opgehaald) gingen we niet al te laat naar bed. Om naar het huisje te gaan loopt er een beveiliger mee om ons te begeleiden, mochten we een olifant tegen komen, dan weten hun wat ze moeten doen. Aangekomen bij de huisjes bleek wel dat er bij sommigen nog meer bezoekers waren dit keer werden sommigen vergezeld met kikkers. Bij de een zaten ze op een boomstam in de kamer, bij de ander in het toilet....

Tot de volgende blog! Wij genieten hier nog even volop van onze vakantie en van al het mooi's wat Malawi te bieden heeft. 

Reacties

  1. Wat een belevenis!!
    Maar griezel de griezel die beesten in je hut 🫢
    Gr Hans en Geer

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Wat bijzonder mooi die grote beesten. Wel geslapen met dat gezelschap bij je bed?????? Gr uit hollandscheveld

    BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Populaire posts van deze blog

Even voorstellen...

De heenreis naar Malawi

Zondag 16 juli